'Ben in Nederland geboren, dus voor mij is het simpel: ik wil voor Oranje spelen'

'Ben in Nederland geboren, dus voor mij is het simpel: ik wil voor Oranje spelen'

08-09-2021 15:26
86

Ondanks dat hij geen Nederlands spreekt, wil Jeremie Frimpong uit gaan komen voor het Nederlands elftal. De twintigjarige rechtsback was deze week op pad met Jong Oranje, maar mag ook kiezen voor een interlandcarrière bij Ghana of Engeland.

Frimpong werd geboren in Nederland, maar verhuisde op zijn zevende naar Engeland. Zijn gezin is daarbij van Ghanese komaf. Daardoor mag de verdediger van Bayer Leverkusen tussen drie landen kiezen wie hij wil vertegenwoordigen. In gesprek met De Telegraaf vertelt Frimpong dat hij de keuze al gemaakt heeft. "Ik ben in Nederland geboren, dus voor mij is het simpel: ik wil voor Oranje spelen. Het grote Oranje", stelt hij.

Vervolgens vertelt Frimpong dat het voor hem een 'gigantische eer' zou zijn als Louis van Gaal hem oproept voor het grote Oranje. De verdediger spreekt alleen niet tot nauwelijks Nederlands. "Maar ik kan het wel verstaan. Hopelijk leer ik er de komende tijd bij Jong Oranje nog wat nuttige woorden bij."

Dinsdag speelde Frimpong met Jong Oranje tegen Jong Moldavië ook pas zijn eerste professionele wedstrijd in Nederland. "Klopt. Ik heb één keer eerder voor een Nederlands team gespeeld: Oranje onder 19. We speelden toen uit in Armenië", besluit hij.