Luis Enrique schuift opvolger naar voren bij Spanje: 'Zou ik geweldig vinden'

Luis Enrique schuift opvolger naar voren bij Spanje: 'Zou ik geweldig vinden'

08-09-2021 16:30
36

Luis Enrique heeft Pep Guardiola naar voren geschoven als zijn toekomstige opvolger als bondscoach van Spanje. De manager van Manchester City vertelde onlangs al dat hij in de toekomst graag aan de slag wil als landentrainer.

Op een persconferentie vertelt Enrqiue over een mogelijke job van collega Guardiola als bondscoach van Spanje. "Ik zou het geweldig vinden als hij dat zou doen", laat de huidige trainer van het land weten. "Hij zou de perfecte man zijn. Ik kan eigenlijk geen betere trainer noemen die in de toekomst bondscoach van Spanje kan worden. Ik ben heel benieuwd hoe hij zijn stempel zou drukken op de nationale ploeg."

Ongeveer twee weken geleden vertelde Guardiola dat hij zijn tot medio 2023 lopende contract wil uitdienen bij Manchester City, waarna hij even stopt. De vijftigjarige Spanjaard is vermoeid en heeft rust nodig. Ergens aan de slag gaan als bondscoach is één van de dingen die Guardiola wil doen na zijn stop. "Ik wil een Zuid-Amerikaans team en een Europees land trainen - en actief zijn op de Copa América", vertelde hij.