'Ik heb nooit problemen gehad met Van Gaal, een sterke persoonlijkheid'

'Ik heb nooit problemen gehad met Van Gaal, een sterke persoonlijkheid'

09-09-2021 17:52
22

Voormalig topspits Javier Saviola bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met Louis van Gaal, die hij trof bij FC Barcelona. Ook met Frank Rijkaard werkte de Argentijn samen.

Barcelona was Van Gaals tweede klus als hoofdtrainer, nadat hij successen had geboekt met Ajax. "Ik heb van allebei de trainers veel geleerd", zegt Saviola over Rijkaard en Van Gaal tegen Inside Futbol. "Het waren allebei heel goede trainers. Ik heb hun adviezen altijd opgevolgd en dat pakte goed uit voor me. Zij werden destijds twee van de beste trainers ter wereld genoemd."

"Van Gaal had een sterkere persoonlijkheid, het was een trainer die altijd zijn aanwezigheid liet merken. Niet alleen door hoe hij naar voetbal kijkt, maar ook persoonlijk. Ik heb nooit een probleem met hem gehad", zegt Saviola. "Persoonlijk stak hij er veel meer bovenuit dan Rijkaard."

Saviola speelde zes jaar voor Barcelona en diende daarna ook AS Monaco, Sevilla, Real Madrid, Benfica, Málaga, Olympiakos, Hellas Verona en River Plate.