Barcelona en Real Madrid creëren ironie bij UEFA-voorzitter: 'Best grappig'

Barcelona en Real Madrid creëren ironie bij UEFA-voorzitter: 'Best grappig'

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2021 om 13:17vr 10-09-2021 om 13:17

Laatste update: vrijdag 10 september 2021 om 13:24vr 10-09-2021 om 13:24

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin haalt genadeloos uit naar Juventus, FC Barcelona en Real Madrid. De drie grootmachten promoten de Super League en dreigden een eigen competitie te beginnen, wat Ceferin op zijn beurt 'niet erg zou vinden'.

In een uitgebreid interview met Der Spiegel is Ceferin recht door zee. "Ik zou het niet erg vinden als deze clubs vertrekken bij de UEFA. Het is zelfs grappig dat ze een eigen competitie willen starten en tegelijkertijd in de Champions League willen uitkomen", stelt de UEFA-president. Volgens de Sloveen beschikt het drietal clubs over een 'incompetent management'.

"Die jongens hebben geprobeerd om het voetbal te vermoorden", stelt Ceferin rigoureus, waarmee hij voornamelijk doelt op Real Madrid-president Florentino Pérez. Volgens Ceferin is het onverklaarbaar dat Pérez stelt dat Real Madrid enkel kan overleven door de Super League op te richten, terwijl hij een paar maanden later 180 miljoen euro op Kylian Mbappé biedt. 

Ondanks dat veel clubs afhaakten bij het voorstel van de Super League, kreeg Ceferin serieuze bedreigingen aan zijn adres van een Super League-adviseur. Aan Der Spiegel vertelt de Sloveen dat hij aangeklaagd zou worden, wanneer hij niet instemde met de Super League. Volgens de bedreiging hadden de voorstanders van de nieuwe competitie genoeg geld en macht om hem aan te klagen.

Als het aan de UEFA-voorzitter ligt, komt er snel een Fair Play-regelement. Als clubs een vooraf gesteld bestedingslimiet overschrijden, volgt er een boete. Dat geld wordt vervolgens verdeeld onder andere clubs. "In de toekomst willen we praten over competitieve balans", besluit Ceferin.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws