Slot dubt over vervanging van Jahanbakhsh: 'Tussen die twee ga ik kiezen'

Slot dubt over vervanging van Jahanbakhsh: 'Tussen die twee ga ik kiezen'

13-09-2021 17:11
115

Arne Slot heeft nog niet besloten wie dinsdagmiddag de vervanger zal zijn van Alireza Jahanbakhsh. Feyenoord speelt dan hun eerste Conference League-groepswedstrijd bij Maccabi Haifa, maar moet de Iraniër missen.

Vanwege politieke redenen kan Jahanbakhsh niet in actie komen tegen een team uit Israël en dus is het speculeren geblazen wie hem zal vervangen. Reiss Nelson, de van Arsenal gehuurde aanvaller, zal dat in ieder geval niet doen. Hij heeft een 'overbelastingsblessure' opgelopen en is niet met de Rotterdamse selectie meegereisd.

Trainer Arne Slot liet op een persconferentie in Haifa weten nog te twijfelen over wie er wél speelt. "Er zijn twee opties", tekent het Algemeen Dagblad op uit zijn mond. "Dessers in de punt van de aanval of Toornstra op rechts. Daar kies ik tussen. Dessers heeft wel weinig wedstrijden gespeeld, dat neem ik mee in mijn overwegingen."

Als de Belg inderdaad als spits gaat spelen, is Bryan Linssen degene die op rechtsbuiten in actie zal komen. Met Toornstra als rechterspits blijft de Limburger in de punt staan en vult Fredrik Aursnes de vrijgekomen positie op het middenveld in.