Slot: 'Trainingen bij Feyenoord ervaart hij iets pittiger dan bij Arsenal'

Slot: 'Trainingen bij Feyenoord ervaart hij iets pittiger dan bij Arsenal'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 07:10di 14-09-2021 om 07:10

Laatste update: dinsdag 14 september 2021 om 07:14di 14-09-2021 om 07:14

Arne Slot moet puzzelen in aanloop naar de eerste groepswedstrijd in de Conference League tegen Maccabi Haifa. De trainer van de Rotterdammers stelt dat hij wel erg weinig smaken heeft, maar wil daar niet over klagen.

Slot staat achter de gemaakte beleidskeuzes, benadrukt hij. "Als je veel spelers laat gaan, komt er geld vrij. Dat kun je op twee manieren investeren. Door nieuwe spelers te halen. Of je kunt ervoor kiezen om de contracten van de spelers die je hebt – en die we met elkaar heel talentvol vinden en voor veel geld willen verkopen – open te breken", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

"Helaas kun je bij Feyenoord niet beide doen. We hebben de keuze gemaakt om de contracten open te breken en we hopen en verwachten dat dat goed is voor de lange termijn, omdat we dan spelers voor veel geld kunnen verkopen", legt Slot uit. Hij kent wel de keerzijde. "Het heeft wel als consequentie dat we qua ervaring op het hoogste niveau de smalste Feyenoord-selectie van misschien wel de hele historie, maar zeker van de afgelopen vijf à tien jaar hebben."

In Israël ontbreken met Alireza Jahanbakhsh en Reiss Nelson ook nog eens beide rechtsbuitens. "Nelson had bij Arsenal vrijwel alle trainingen meegedaan, maar hij ervaart de trainingen hier als iets pittiger. Hij liep tegen een overbelastingsblessure aan en dus is hij er niet bij. Of hij PSV wel haalt, is afwachten. In elk geval niet als basisspeler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws