Sparta-smaakmaker legt uit: 'Ik dacht: laat ik dan ook maar écht Kerk zijn'

Sparta-smaakmaker legt uit: 'Ik dacht: laat ik dan ook maar écht Kerk zijn'

14-09-2021 08:35
36

Emanuel Emegha was zondag trefzeker voor Sparta tijdens de 3-1 zege op Fortuna Sittard en kreeg na afloop complimenten van trainer Henk Fraser. De achttienjarige aanvaller hoopt een basisplaats te veroveren op Het Kasteel.

"De Emegha van een jaar geleden zou ongeduldig geworden zijn van steeds reserve zijn. Dat is nu niet meer het geval. Als je ouder bent, word je slimmer. Ik wacht gewoon op mijn kans. Het kan niet anders dat die gaat komen", zegt Emegha tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb jarenlang keihard gewerkt om belangrijk te zijn. De vruchten van die ijver beginnen nu te komen."

"Je moet in jezelf geloven om ver te komen. Een ander doet dat niet voor je", vervolgt de buitenspeler. "Ik weet dat ik belangrijk kan zijn voor Sparta. Het liefst als basisspeler. En anders als invaller." Hij heeft zijn visitekaartje in ieder geval afgegeven aan Fraser, die hem in augustus nog een speciale opdracht gaf. Hij moest in aanloop naar het duel met FC Utrecht Gyrano Kerk imiteren. "Kerk dit, Kerk dat, Kerk zus, Kerk zo. Ik dacht: laat ik dan ook maar écht Kerk zijn", doelt hij op zijn geblondeerde coup. "Staat me wel, toch?"

Emegha is bij Sparta aan het uitgroeien tot een publiekslieveling. Waar de meeste ploeggenoten met de auto naar de club komen, pakt hij zelf de trein vanuit Den Haag. Hij zit dan geregeld tussen de Rotterdamse fans. "Roepen ze 'Hé Emegha' naar me. Prachtig toch?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s