Van de Beek verrassend in opstelling Manchester United, Ronaldo evenaart record

Van de Beek verrassend in opstelling Manchester United, Ronaldo evenaart record

14-09-2021 17:53
90

Donny van de Beek heeft een basisplaats in het eerste Champions League-duel van Manchester United met BSC Young Boys. De oud-Ajacied staat achter Cristiano Ronaldo, die het record van Iker Casillas evenaart.

Van de Beek speelde dit seizoen nog geen minuut in de Premier League, maar krijgt dinsdagavond - enigszins verrassend - het vertrouwen van manager Ole Gunnar Solskjaer. Hij heeft een controlerende rol gekregen, naast Fred. Paul Pogba, Bruno Fernandes en Jadon Sancho zijn de aanvallende middenvelders in Zwitserland, waar om 18.45 uur wordt afgetrapt.

Ronaldo staat net als afgelopen zaterdag, toen hij met twee goals debuteerde tegen Newcastle United, in de basis bij Manchester United. Hij speelt zijn 177ste Champions League-wedstrijd en evenaart daarmee het record van Casillas. Raphaël Varane verliest zijn basisplaats aan Victor Lindelöf, terwijl ook Mason Greenwood op de bank begint.

Opstelling Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; Fred, Van de Beek; Pogba, Fernandes, Sancho; Ronaldo.