Spaanse pers kraakt 'oneerlijke' Laporta: 'Als je Koeman niet mag, ontsla hem dan'

Spaanse pers kraakt 'oneerlijke' Laporta: 'Als je Koeman niet mag, ontsla hem dan'

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 11:10wo 15-09-2021 om 11:10

Ronald Koeman ligt onder vuur na de kansloze Champions League-nederlaag van FC Barcelona tegen Bayern München (0-3). Het Spaanse medium Cadena SER stelt dat er een 'sportlijk op de Barça-bank' zit, met name door Joan Laporta.

Er zou sprake zijn van een 'schijnhuwelijk' tussen de Nederlandse trainer en Catalaanse clubpresident. Bij Cadena SER vindt men dat de spelersgroep eronder lijdt. 'Naast het gebrek aan voetbalkwaliteit is dit ook het gevolg van de afgelopen weken. Een bericht hier, een lek naar journalisten daar, een tweet. Dit alles, meneer Laporta, helpt FC Barcelona niet', klinkt het.

'Het zal heus moeilijk zijn om een trainer te hebben waar je niet in gelooft en waar geen geld voor is om hem te ontslaan. Maar als je Ronald Koeman niet mag, stuur hem dan weg. Deze onduidelijkheid heeft ook impact op de prestaties van de spelers. Zij weten dat er in Camp Nou een sportlijk op de bank ligt. Koeman en Laporta hebben een schijnhuwelijk en het is oneerlijk van Laporta om te wachten totdat Koeman zelf de handdoek in de ring gooit.'

'Gespannen ontmoeting'
Woensdagochtend lekte uit dat Koeman en Laporta in de uren na het Champions League-debacle tegen Bayern München een 'zeer gespannen' ontmoeting hebben gehad. De president van Barça zou zelfs een spoedvergadering hebben belegd met vice-voorzitter Rafa Yuste en voetbaldirecteur Mateu Alemany. Zij verlieten Camp Nou pas om 02.00 uur 's nachts, maar wat precies is besproken, is nog onbekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Koeman de kerst als trainer van Barça?

(5663 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws