Rose zegt hetzelfde als De Boer: 'Uitzonderlijke Malen moet fysiek sterker worden'

Rose zegt hetzelfde als De Boer: 'Uitzonderlijke Malen moet fysiek sterker worden'

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 11:52wo 15-09-2021 om 11:52

Voor Borussia Dortmund, groepsgenoot van Ajax, gaat woensdagavond de Champions League van start met een uitwedstrijd tegen Besiktas. Het is sterk de vraag of Donyell Malen aan de aftrap verschijnt.

De van PSV overgekomen spits is nog geen vaste waarde in Dortmund. Het heeft volgens trainer Marco Rose te maken met zijn fysieke gesteldheid. "Donyell is een uitzonderlijk goede voetballer, maar hij moet fysiek sterker worden", liet Rose optekenen tijdens de persconferentie.

"We merken wel dat hij zich goed aan de groep heeft aangepast en dat hij in elke wedstrijd die hij speelde ook zijn bijdrage heeft geleverd. We geven Donyell de tijd die hij nodig heeft, maar ondertussen dagen we hem wel uit en moedigen hem daarbij aan."

Dortmund telde deze zomer 30 miljoen euro neer voor de 22-jarige Malen. Frank de Boer kreeg tijdens het EK nog stevige kritiek, nadat hij concludeerde dat Malen niet langer dan zestig minuten kon spelen. Het Nederlands elftal werd die dag door Tsjechië uitgeschakeld op het EK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws