Ten Hag denkt hardop na over Haller: 'Wat was er dan mogelijk geweest?'

Ten Hag denkt hardop na over Haller: 'Wat was er dan mogelijk geweest?'

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 07:40do 16-09-2021 om 07:40

Erik ten Hag vraagt zich hardop af waartoe Ajax vorig seizoen in staat was mét Sébastien Haller in de Europa League. In het Champions League-treffen met Sporting Portugal scoorde de Ivoriaan vier keer, terwijl Ajax hem vergat in te schrijven voor het tweede Europese toernooi.

Na afloop van de Ajax-galavoorstelling tegen Sporting, blikt Ten Hag terug op de beruchte vinkjesgate. "Dat was vreselijk", laat de Ajax-coach optekenen door Voetbal International. "Natuurlijk heb ik hem geprobeerd te steunen. Maar Sébastien Haller is een prachtig mens en een geweldige persoonlijkheid. Hij weet daarmee om te gaan en onverstoorbaar te zijn. Hij weet zijn doelen te stellen en dat ook te bereiken. Ik kan hem daarvoor alleen maar complimenten voor geven. Het geeft ook aan: hadden we hem vorig seizoen wel gehad… Wat was er dan mogelijk geweest?"

Naast Haller schitterde Antony ook in Lissabon. Ten Hag denkt dat de Braziliaan zichzelf heeft gepresenteerd voor het nationale elftal. "Hij laat zeker zien dat hij potentie heeft om daarbij te horen. Dit soort avonden zal hem stapje voor stapje dichterbij brengen, zoals dat ook gold voor de Olympische Spelen. In heel veel opzichten wordt hij steeds rijper. Ik hoop dat hij dit soort avonden gebruikt als motivatie om de volgende stappen te zetten."

Door de 1-5 overwinning op Sporting gaat Ajax aan kop in Groep C van de Champions League. Over twee weken staat het volgende treffen in het miljardenbal te wachten voor de Amsterdammers: Besiktas komt dan naar de Johan Cruijff Arena.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws