AZ krijgt tips van Moniz voor belangrijk duel: 'Dat kan gevaarlijk zijn'

AZ krijgt tips van Moniz voor belangrijk duel: 'Dat kan gevaarlijk zijn'

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 14:14do 16-09-2021 om 14:14

Laatste update: donderdag 16 september 2021 om 14:54do 16-09-2021 om 14:54

AZ gaat het donderdagavond niet makkelijk hebben met het Deense Randers, voorspelt Ricardo Moniz. De Nederlandse oefenmeester verwacht echter wel dat de Alkmaarders met drie punten terugkeren naar Nederland.

Tussen 2017 en 2018 stond Moniz een aantal maanden voor de groep bij het Deense Randers. In gesprek met de NOS vertelt hij dat het geen makkie wordt voor AZ. "Nee, dat zeg ik absoluut niet. Randers speelt gewoon een ander soort voetbal, erg stug. Net als de club is het op het veld goed georganiseerd. Ze spelen 4-4-2, gaan geen pressing zetten. Gewoon erg verdedigend."

"AZ is echt wel van een beter niveau, in ieder geval als ik het vergelijk met het Randers uit mijn tijd", gaat Moniz verder. "Alleen AZ heeft wel creativiteit ingeleverd met Myron Boadu die naar Monaco is vertrokken en Calvin Stengs naar Nice. En creativiteit is wel net wat je nodig hebt tegen een goed georganiseerde ploeg als Randers. Je komt er niet doorheen zonder acties."

Moniz vindt aanvoerder Erik Marxen de beste speler van Randers. "Die ken ik nog uit mijn tijd. Een linksbenige verdediger die ook goed kan voetballen. Het zegt ook wel wat dat een verdediger de meeste indruk op mij maakte. Ze hebben daar ook een handje van om veel buitenlanders aan te trekken. Een paar snelle jongens voorin, dat kan altijd gevaarlijk zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws