Twijfel bij Van der Vaart: 'Weet niet of ik dat allemaal wel aantrekkelijk vind'

Twijfel bij Van der Vaart: 'Weet niet of ik dat allemaal wel aantrekkelijk vind'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 20:34vr 17-09-2021 om 20:34

Rafael van der Vaart weet nog niet of hij in de toekomst aan de bak wil als trainer. De oud-middenvelder twijfelt of hij het trainersvak wel 'aantrekkelijk' vindt.

In een uitgebreid interview met De Telegraaf vertelt Van der Vaart dat hij nog niet is begonnen aan een trainerscursus. "Ik moet het een beetje gaan ontdekken", stelt hij. "Daar is dit een mooie periode voor. Maar als ik zie hoe verschrikkelijk veel er op een hoofdcoach af komt, dan weet ik niet of ik dat allemaal wel zo aantrekkelijk vind."

Van der Vaart grijpt de situatie van oud-teamgenoot Mark van Bommel aan als voorbeeld. "Ontslagen bij PSV, tijdje niks gedaan, gaat aan de slag bij Wolfsburg, alles verloren in de voorbereiding en dat gezeik met die foute wissel in de beker. Maar hij staat wel bovenaan in de Bundesliga. Machtig mooi, toch? Als voetballer gunde ik iedereen altijd alles al, na mijn carrière heb ik dat nog veel meer." 

Eén ding weet Van der Vaart wel zeker: hij wil actief blijven in de voetballerij. "Weet je waar ik zo dankbaar voor ben? Dat ik deel heb mogen uitmaken van een waanzinnig mooie generatie. Jongens als Van Persie, Sneijder, Robben en ik hebben vanaf ons vierde jaar lopen ballen, we zaten allemaal heel vroeg in de opleiding. We hebben die bijna 35 jaar gedaan al. Dus waar hebben wij nou verstand van? Van maar één ding, toch? Van voetbal", stelt hij. "Dus waarom zou je uit het voetbal gaan?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws