Arteta krijgt lucht van Nelson-uitspraken Slot: 'Is wat uit context getrokken'

Arteta krijgt lucht van Nelson-uitspraken Slot: 'Is wat uit context getrokken'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 15:07za 18-09-2021 om 15:07

De uitspraken van Arne Slot over de fitheid van Arsenal-huurling Reiss Nelson zijn inmiddels ook aangekomen bij manager Mikel Arteta. De Spanjaard stelt dat de media de situatie van de aanvaller 'uit de context zijn getrokken'.

Slot liet zich een tijdje terug uit over de afwezigheid van Nelson tijdens de wedstrijden van Feyenoord. De trainer stelde dat de huurling een 'overspanningsblessure' heeft opgelopen. "Hij is conditioneel echt goed, maar dat is wat anders dan het spelen van wedstrijden en een bepaald soort trainingen. Nelson had bij Arsenal vrijwel alle trainingen meegedaan, maar hij ervaart de trainingen hier als iets pittiger."

Arteta reageert zaterdag op de uitspraken van Slot. "Op de eerste plaats denk ik dat zijn woorden wat uit de context zijn getrokken", zo vertelt de Spanjaard. "Wat ik kan zeggen is dat we met STATsports een geweldig bedrijf hebben dat de laatste tien jaar de intensiteit van onze trainingen meet. In de voorbije jaren hebben we de meest intensieve trainingen achter de rug."

Arteta hoopt dat Nelson snel fit is, zodat hij minuten kan maken voor Feyenoord. "Ik hoop dat Reiss fit gaat worden en het blessureleed achter zich kan laten. Hij kan het heel goed gaan doen bij Feyenoord, hij is een toptalent."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws