Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

Gerucht uit Catalonië: 'Barça denkt aan Ten Hag na positief advies Guardiola'

Gerucht uit Catalonië: 'Barça denkt aan Ten Hag na positief advies Guardiola'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 00:01zo 19-09-2021 om 00:01

Erik ten Hag wordt zaterdag in verband gebracht met FC Barcelona. Niemand minder dan Pep Guardiola zou zijn steun hebben uitgesproken voor de trainer van Ajax, meldt het Catalaanse El Nacional.

Ronald Koeman ligt andermaal onder vuur in Camp Nou na de harde 0-3 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League. De Barça-top, onder leiding van preses Joan Laporta, is niet blij dat de ex-bondscoach zijn ploeg toch weer in een 5-3-2 formatie liet aantreden. Bovendien stelde Koeman na afloop dat Barcelona zich op dit moment simpelweg niet kan meten met teams als Bayern.

Het Catalaanse bestuur verwijt Koeman vooral dat hij speelde om niet te verliezen. Het zit zelfs zo hoog dat het 'renovatieplan', dat komende zomer in werking had moeten treden, mogelijk nu al wordt ingezet, stelt El Nacional. Een nieuwe trainer is één van de beoogde veranderingen. Onder meer Ten Hag staat op het lijstje. De Ajax-coach zou zijn aanbevolen door Guardiola, met wie Barcelona al contact opnam om advies in te winnen over Ten Hag. De twee werkten samen bij Bayern.

Guardiola stak naar verluidt de loftrompet over de filosofie van Ten Hag, die door het Catalaanse medium een echte cruyffista wordt genoemd. Ook Frenkie de Jong was lovend over zijn voormalige oefenmeester, onder wie hij zeer succesvol was. Samen bereikten ze onder meer de halve finale van de Champions League in het seizoen 2018/2019.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws