'Dumfries grenst aan perfectie, hij verjaagt de geest van Achraf Hakimi'

'Dumfries grenst aan perfectie, hij verjaagt de geest van Achraf Hakimi'

19-09-2021 08:52
94

Denzel Dumfries heeft grote indruk gemaakt tijdens zijn basisdebuut voor Internazionale. De voormalig PSV'er wordt ook in Italiaanse media volop geprezen na zijn hoofdrol tegen Bologna (6-1).

De onvermoeibare Dumfries gaf na zes minuten de assist bij de 1-0 en hij was ook betrokken bij de 3-0. La Gazzetta dello Sport beloont de rechtsback met een 7,5. 'Denzel Dumfries debuteerde als starter bij Inter zonder te scoren, zoals andere nieuwe aanwinsten Calhanoglu, Dzeko, Correa en Dimarco deden, maar de rechtervleugel plaveide hij op een geweldige manier.' De roze sportkrant stelt zelfs dat Dumfries 'de geest van Achraf Hakimi verjaagt'.

Ook La Repubblica deelt een 7,5 uit en is enthousiast over de 'verwoestende' Oranje-international. 'Dumfries grenst aan perfectie', stelt de krant. 'Bij de eerste sprint van Dumfries legde de vliegende Hollander de bal op Lautaro Martínez.' La Stampa noemt Dumfries 'onstuitbaar'. De Italiaanse tak van Eurosport sluit zich aan bij de andere media en komt eveneens tot een 7,5. 'Een geweldig eerste examen. In de eerste helft leunde Inter op hem.'

Inter-trainer Simone Inzaghi zette Dumfries eveneens in het zonnetje na afloop. "Hij speelde een geweldige wedstrijd. Hij traint goed en past zich sneller aan dan verwacht. Dumfries is een speler van kwaliteit en kwantiteit."