'De trein dendert door, ik heb echt genoten van ons tiki-taka-voetbal'

'De trein dendert door, ik heb echt genoten van ons tiki-taka-voetbal'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 13:18zo 19-09-2021 om 13:18

Dries Saddiki geniet met volle teugen van het spel van Willem II. De Tricolores beleven de beste seizoenstart in achttien jaar in de Eredivisie en bonden zaterdag ook FC Groningen aan de zegekar (2-1).

"De trein dendert door, we spelen écht goed", zegt de 25-jarige middenvelder tegen het Brabants Dagblad. "Het was een heerlijk avondje, al maakten we het onszelf nog wel moeilijk. Maar ik heb voor rust af en toe echt genoten van ons tiki-taka-voetbal. Het is bij ons een regel dat we de bal binnen vijf seconden terug moeten hebben, als we 'm verliezen. Als dat lukt, is dat zó lekker."

Ook trainer Fred Grim is zeer tevreden. "Zoals wij in de eerste helft speelden, is inderdaad precies zoals ik het wil zien. We maakten twee geweldige goals. Die eerste staat symbool voor hoe we de tegenstanders onze wil willen opleggen. Het mooiste is dat we die beelden van de eerste helft kunnen laten zien aan de jongens, zodat ze ook zien: Ja, dít is het. Ze voelen al wel dat onze werkwijze werkt, maar je verhaal als coach krijgt zo toch nog meer body."

Willem II heeft na vijf duels al tien punten in de Eredivisie. Dinsdag nemen de Tilburgers het op tegen RKC Waalwijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws