Willem II trekt zege over de streep tegen Groningen in duel met twee gezichten

Willem II trekt zege over de streep tegen Groningen in duel met twee gezichten

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 20:43za 18-09-2021 om 20:43

Willem II heeft met hangen en wurgen drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen in de Eredivisie. De ploeg van coach Fred Grim was aanvankelijk de bovenliggende partij, maar moest vervolgens alle zeilen bijzetten om een 2-1 zege over de streep te trekken.

Willem II greep de bezoekers meteen bij de keel en dat resulteerde al na vijf minuten in de openingstreffer. Kwasi Wriedt kon van dichtbij de score openen, nadat Dries Saddiki de bal had onderschept. Het door afwezigen geplaagde Groningen kwam er ook daarna nauwelijks aan te pas in Tilburg en na 24 minuten draaiden Wriedt en Saddiki de rollen om. Nu was de spits de aangever en rondde de middenvelder af: 2-0.

De ploeg van Grim maakte een sterke indruk en had weinig te duchten van Groningen, dat zich in de tweede helft echter terugknokte. De weer herstelde doelman Timon Wellenreuther ging in de fout door de bal zomaar in de voeten te schuiven bij Tomas Suslov, die dat cadeautje dankbaar uitpakte. Plots was het overleven voor Willem II, dat werd teruggedrongen in de slotfase. Groningen wist de gelijkmaker echter niet meer te forceren.

Willem II klimt daardoor naar de voorlopig vierde plek met tien punten uit vijf duels. Groningen bezet plek tien met vijf punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws