The Sun: Van de Beek moet transferkas spekken en mag nu wél weg bij United

The Sun: Van de Beek moet transferkas spekken en mag nu wél weg bij United

19-09-2021 13:53 Laatste update: 14:02
71

Donny van de Beek mag Manchester United in januari verlaten. Volgens The Sun maakt de oud-Ajacied samen met zes ploeggenoten deel uit van een 'clear-out' op Old Trafford.

De Britse boulevardkrant claimt dat Van de Beek, Jesse Lingard, Phil Jones en Eric Bailly vanaf januari mogen vertrekken. Daarnaast is United bereid om te luisteren naar voorstellen voor Anthony Martial, Diogo Dalot en Alex Telles. Geen van allen komen ze in aanmerking voor een basisplaats onder manager Ole Gunnar Solskjaer, die zijn transferkas zou willen spekken. The Red Devils zullen in de komende weken om tafel gaan met het zevental.

Van de Beek kwam vorig jaar voor 39 miljoen euro over van Ajax, maar veel plezier beleefde hij nog niet aan zijn overstap. Zaakwaarnemer Guido Albers onthulde eerder deze maand dat Everton de 24-jarige middenvelder wilde overnemen, maar toen was een vertrek nog onbespreekbaar. Ook dit seizoen komt Van de Beek echter nauwelijks in actie. In het Champions League-duel met Young Boys begon hij in de basis, maar werd hij al na één helft vervangen.

Clubicoon Paul Ince liet vrijdag al weten dat Van de Beek moet vertrekken bij United. "Het spijt me voor hem. Het lijkt een aardige jongen, een voorbeeldprof, maar hij zal nu inzien dat zijn lot is bezegeld", liet de voormalig middenvelder weten. Van de Beek is door zijn geringe speeltijd ook zijn plekje in de selectie van het Nederlands elftal kwijtgeraakt.