PEC Zwolle vestigt negatief Eredivisie-record: Ik snap er helemaal niks van

PEC Zwolle vestigt negatief Eredivisie-record: "Ik snap er helemaal niks van"

19-09-2021 14:58
30

Bram van Polen is ten einde raad na de frustrerende nederlaag van PEC Zwolle in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles (1-0). De aanvoerder noemt de ploeg van de troosteloze hekkensluiter 'schijterig'.

"Deze doet pijn", reageert Van Polen voor de camera van ESPN. "Dit is de wedstrijd die je het allerliefst niet verliest. We lopen allemaal achteruit, zetten geen druk naar voren... Het is zó matig. Het heeft te maken met kwaliteiten en een gebrek aan zelfvertrouwen, denk ik."

PEC vestigde in de Adelaarshorst een negatief Eredivisie-record: de dolende ploeg van trainer Art Langeler is na vijf speelronden nog punt- én doelpuntloos. "We hebben zoveel moeite om goals te maken", sombert Van Polen. "We kunnen ook niet de nul houden."

De aanvoerder snapt het niet. "Op de trainingen laten we durf zien, maar in de wedstrijden is het zo schijterig. Ik snap er helemaal niks van. Ga lekker voetballen tegen die gasten."

Na nederlagen tegen Vitesse, NEC, Willem II en Ajax wacht komende woensdag Sparta. Van Polen: "Dit gaat een kutdag worden. Morgen ook. En dan hoop ik dat we dinsdag de knop een beetje om kunnen zetten richting Sparta, want dat is hard nodig. Er is maar één remedie: punten halen. Zo simpel is het."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie