'Het voelt zo enorm shit dat je je niet erger dan dit kunt voelen'

'Het voelt zo enorm shit dat je je niet erger dan dit kunt voelen'

19-09-2021 15:05
37

Het is alarmfase één bij PEC Zwolle, beaamt trainer Art Langeler. PEC verloor zondag tegen Go Ahead Eagles de vijfde wedstrijd op rij en heeft nog altijd niet gescoord.

 

Langeler maakte voor de camera van de NOS een moedeloze indruk. "Dit baart enorm veel zorgen. Als je geen goals maakt, kun je nooit winnen. Dan speel je alleen maar gelijk. We verliezen drie keer met 1-0, dat zegt ook voldoende. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, het zit allemaal tegen, etcetera etcetera.. Andersom word je ook moedeloos als je op het veld zo weinig creëert. Door de teleurstelling probeer je ook minder in de opbouw. We kunnen goed voetballen, maar ook daar waren we te schijterig voor."

De spelers van PEC krijgen van Langeler een dag om te rouwen. Woensdag staat de wedstrijd tegen Sparta weer voor de deur. "We gaan ons weer oprichten. Zo werkt voetbal ook: uithuilen, teleurgesteld en boos zijn. Daarna richten we ons weer op en gaan we woensdag knallen. Dit doet pijn bij het hele team, dus echt niet alleen voor mij. Het voelt zo enorm shit dat je het idee krijgt dat je je niet erger dan dit kunt voelen, dus het moet ergens ook een keer beter gaan."

Het huidige PEC kan amper tegenstand bieden in de Eredivisie. "Wij zijn dé degradatiekandidaat op dit moment in de Eredivisie", citeert RTV Oost Langeler.

 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie