Feyenoord heeft topclub-beul: 'Een hele lekkere serie, er zit nog rek in'

Feyenoord heeft topclub-beul: 'Een hele lekkere serie, er zit nog rek in'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 18:24zo 19-09-2021 om 18:24

Feyenoord heeft PSV afgedroogd, maar de polonaise blijft nog even uit en de slingers worden zeker niet opgehangen. Trainer Arne Slot blijft met beide benen op de grond staan.

Slot had niet verwacht dat hij met 0-4 van PSV zou winnen toen hij zondagochtend wakker werd. "Nee, dit is niet het eerste waar je aan denkt als je naar PSV toegaat als je naar hun resultaten kijkt. Maar wij hebben ook een aardige serie neergezet, behalve de wedstrijd bij FC Utrecht. Dus we gingen hier wel met vertrouwen heen", zegt Slot tegen de NOS.

Het 'cynisme' is verdwenen, constateert de verslaggever van de NOS. Maar: "Het cynisme ligt nog altijd op de loer in Rotterdam-Zuid", lacht Slot. "De jongens hebben het goed voor elkaar. Ze hebben er zo ongelooflijk veel energie in gestopt. Het is prettig om te horen dat er duidelijkheid is, maar trainers winnen geen wedstrijden. Het zijn altijd de spelers die het doen, maar het helpt wel als je ze met een plan het veld instuurt. Daardoor kunnen ze er goed uitzien."

Slot doet het bijzonder goed in wedstrijden tegen topclubs uit de Eredivisie. Als trainer van AZ won hij met 0-3 bij Feyenoord en 0-4 bij PSV. Nu wint hij als trainer van Feyenoord met diezelfde cijfers in Eindhoven. "Dat is een hele lekkere serie die ik hoop lang in stand te houden. Er zit nog heel veel rek in. Aan de bal kunnen we nog beter, want daarin waren we soms slordig. Maar we kunnen tevreden zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws