Weer harde kritiek op PSV-coach Schmidt: 'Moet nummer Slot misschien vragen'

Weer harde kritiek op PSV-coach Schmidt: 'Moet nummer Slot misschien vragen'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 06:52ma 20-09-2021 om 06:52

Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk begrijpen niets van het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt. Eerstgenoemde raadt Schmidt zelfs aan om contact te leggen met Feyenoord-trainer Arne Slot.

PSV kreeg zondagmiddag in eigen huis een pak slaag van Feyenoord (0-4). De aanwezige fans floten Schmidt in de tweede helft uit, nadat hij Mario Götze, Eran Zahavi, Davy Pröpper en Cody Gakpo voortijdig naar de kant haalde. Ook Van Hooijdonk begrijpt die wissels niet. "PSV is er in de tweede helft niet beter van geworden", vertelt hij bij Studio Voetbal.

"Wordt het niet eens tijd dat de kern van die ploeg bij de trainer op de deur klopt?", vraagt Van Hooijdonk zich hardop af. "Misschien moeten ze zeggen: trainer, we zijn nu wel een keer klaar met dat gewissel van je. We willen met de sterkste elf spelen en als we moe zijn, dan trekken we wel aan de bel."

Afellay haakt in op Van Hooijdonk. "Ik denk dat Götze de enige speler in de selectie is die bepaalt wanneer hij erin of eruit gaat", vertelt de oud-PSV'er. "De rest moet gewoon naar de pijpen van Schmidt dansen. Hij heeft het er ook altijd over dat zijn ploeg vermoeid is. Misschien moet hij dan anders gaan trainen, of het nummer van Arne Slot vragen. Dan kan Schmidt vragen hoe Slot zijn spelers voorbereidt om ze fit te krijgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws