Verbazing na Schmidt-ingreep bij PSV: 'Was niet vermoeid en speel niet elke week'

Verbazing na Schmidt-ingreep bij PSV: 'Was niet vermoeid en speel niet elke week'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 21:52zo 19-09-2021 om 21:52

Davy Pröpper was verbaasd toen Roger Schmidt hem in de rust van PSV-Feyenoord wisselde. De dertigjarige middenvelder snapt wel dat Schmidt veel rouleert bij de Eindhovenaren om de frisheid erin te houden. Pröpper had zelf echter geen last van vermoeidheid. 

PSV kreeg zondagmiddag in het Philips Stadion een pak slaag van Feyenoord (0-4). De aanwezige fans trakteerden Schmidt op een fluitconcert, nadat hij Mario Götze, Eran Zahavi, Pröpper en Cody Gakpo voortijdig naar de kant haalde. "Ik denk dat de trainer wat probeerde in de rust, door een aantal jongens eruit te halen die wat vermoeid zijn", vertelt Pröpper tegenover ESPN over het wisselbeleid van Schmidt.

"Ik was alleen niet vermoeid", stelt de zeventienvoudig Oranje-international. "Of ik verbaasd was? Ja, natuurlijk. Het is niet zo dat ik elke week heb gespeeld, dus het is niet leuk om dan in de rust al gewisseld te worden."

"Soms is het lastig", gaat Pröpper verder over de wissels. "In de laatste dertig minuten vallen vaak de ruimtes en dan willen de basisspelers er graag staan. Aan de andere kant spelen we ook heel veel wedstrijden. In deze speelstijl wil je iedereen fris hebben. Daarom snap ik het ook wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws