Schmidt legt PSV-wissels stuk voor stuk uit: 'Ik snap de reactie van het publiek'

Schmidt legt PSV-wissels stuk voor stuk uit: 'Ik snap de reactie van het publiek'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 18:12zo 19-09-2021 om 18:12

Laatste update: zondag 19 september 2021 om 18:25zo 19-09-2021 om 18:25

Roger Schmidt begrijpt de reacties van het PSV-publiek op zijn wissels, maar lijkt niet van plan wat te veranderen. De Duitse trainer zegt goede redenen te hebben voor zijn keuzes en laat zich niet leiden door de publieke opinie.

Schmidt ligt de laatste weken onder vuur door zijn wisselbeleid, zoals dat vorig jaar in zijn debuutseizoen ook al het geval was. Rond de verloren Eredivisie-topper tegen Feyenoord (0-4) bereikte de situatie zijn kookpunt: nadat Noni Madueke was gepasseerd, Davy Pröpper, Mario Götze en Eran Zahavi in de rust waren gewisseld en Cody Gakpo óók naar de kant was gehaald, werd Schmidt uitgefloten door de supporters van PSV.

"Dat is het lot van een trainer", zei Schmidt na afloop bij ESPN. "De fans zien het altijd anders. Ik doe altijd wat het beste is voor het team en de spelers. Ik kan me hun reactie wel voorstellen", voegt hij eraan toe. "Ze mogen doen wat ze willen, dat is hun goed recht, ik snap het."

"Cody is een goede speler en heeft veel doelpunten gemaakt, maar hij komt net terug van een blessure en heeft donderdag tegen Real Sociedad ook een hele wedstrijd gespeeld. We willen ook geen belangrijke spelers verliezen. Het is normaal dat de fans het anders zien", aldus de PSV-trainer. "De verliezende trainer heeft nooit het gelijk aan zijn zijde."

Schmidt maakte naar eigen zeggen zijn keuzes op basis van fitheid. "Zahavi zat niet in de wedstrijd en was niet fris. Götze had problemen. Pröpper is lang geblesseerd geweest en oogde vermoeid in de eerste helft. We moesten ze daarom naar de kant halen. Met Yorbe Vertessen, Ryan Thomas en Ritsu Doan wilden we wat verse benen in de ploeg brengen. Dat hebben ze in de laatste wedstrijden laten zien, maar vandaag was het niet succesvol." Ook Madueke was 'vermoeid'. "Dit was noodzakelijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws