Van Hooijdonk sneert naar 'orakel' Derksen: 'Aan elke Ajax-spits wordt getwijfeld'

Van Hooijdonk sneert naar 'orakel' Derksen: 'Aan elke Ajax-spits wordt getwijfeld'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 07:30ma 20-09-2021 om 07:30

Pierre van Hooijdonk heeft zich gestoord aan de discussie rond Sébastien Haller. De spits van Ajax zou niet Champions League-waardig zijn, maar debuteerde vorige week met vier goals tegen Sporting Portugal.

Van Hooijdonk heeft zich 'heel erg' gestoord aan de discussie. "Door een vinkje had Haller nog geen Europese wedstrijd had gespeeld voor Ajax", begint de oud-spits bij Studio Voetbal. "In zes maanden Eredivisie kan hij fantastische cijfers overleggen. Haller is een gespreksonderwerp geworden, maar wat moet een spits van Ajax nog meer doen dan doelpunten maken?"

Van Hooijdonk herkent een patroon. "Kasper Dolberg is een prima spits, toch? Daar waren ook twijfels over. Aan elke nummer 9 van Ajax wordt getwijfeld, omdat ze allemaal worden vergeleken met Marco van Basten en Patrick Kluivert. Ik proef dat ook in analistenland: een spits moet op zijn voetbalrapport een 9,9 voor techniek ook. Van mij hoeft dat niet. Het is ook iets van de laatste jaren: Bas Dost, Wout Weghorst, Klaas-Jan Huntelaar... In Nederland vonden wij Olivier Giroud ook allemaal niet goed genoeg."

Het is geen geheim dat Van Hooijdonk geen fan is van Johan Derksen - en vice versa - en de voormalige Oranje-international besluit zijn relaas met een sneer. "Na Ajax - Sporting hoorde ik een orakel zeggen: ja, deze goals stellen niks voor, want het zijn maar intikkertjes. Wie ik bedoel met orakel? Die man met een snor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van Hooijdonk?

Ja
68%
Nee
32%
(1888 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws