Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

Haller onderwerp van gesprek in Frankrijk: 'Een grote fout van Deschamps'

Haller onderwerp van gesprek in Frankrijk: 'Een grote fout van Deschamps'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 08:28vr 17-09-2021 om 08:28

Na de glansrol van Sébastien Haller in het Champions League-duel van Ajax met Sporting Portugal zijn de Franse media wakker geschrokken. Dat stelt zijn 'ontdekker' Didier Martel, die het vreemd vindt dat de 27-jarige spits nooit in beeld is geweest bij Les Bleus.

Haller was Frans jeugdinternational, maar komt inmiddels uit voor Ivoorkust, het land van zijn moeder. "Ik heb me er altijd over verbaasd dat Sébastien totaal genegeerd is door de Franse bondscoach Didier Deschamps", zegt Martel in De Telegraaf. "Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat hij de kwaliteiten had voor het Franse team."

"En nu wordt in Franse media ook de vraag gesteld of het niet een gemiste kans is geweest", weet de voormalig speler van Vitesse en FC Utrecht, die Haller als scout van de Domstedelingen naar Nederland haalde. "Ik denk dat Sébastien heel goed de rol van Olivier Giroud had kunnen overnemen in de toekomst, maar die kans is nu verkeken. Een grote fout van Deschamps."

Martel stoorde zich de afgelopen maanden aan de felle kritiek op Haller. "Ik begrijp niet dat de analytici in Nederland zo kritisch zijn over Sébastien. Natuurlijk is hij geen spectaculaire speler die vier, vijf spelers voorbij dribbelt. Maar hij is wel een spits met een geweldige fysieke uitstraling, die altijd op de goede plek staat om te scoren. En daar draait het om in het voetbal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws