Van der Luer heeft stadionverbod: 'Zo gaan ze bij Roda met oud-spelers om'

Van der Luer heeft stadionverbod: 'Zo gaan ze bij Roda met oud-spelers om'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 14:15ma 20-09-2021 om 14:15

Eric van der Luer speelde veertien jaar in het eerste elftal van Roda JC en was daarna in diverse functies werkzaam bij de club, maar leeft nu op gespannen voet met de Kerkradenaren. De 56-jarige oud-middenvelder, bijgenaamd De Kleine Blonde Dood, heeft zelfs een stadionverbod, onthult hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van der Luer was in het voorjaar van 2019 interim-trainer van Roda, maar daarna ging het mis, toen de veelbesproken Mexicaanse investeerder Mauricio García de la Vega zich in het Parkstad Limburg Stadion meldde. De ex-prof liet openlijk weten wat hij ervan vond en mag nog altijd niet in het stadion komen. "Ik heb die brief, ondertekend door 'onze Mexicaanse vriend' nog liggen. Ik mag niet in de buurt van het stadion komen, tenzij ik er een afspraak heb. Tja, zo gaan ze bij Roda blijkbaar met oud-spelers om."

Na het tijdperk-García de la Vega was Van der Luer helemaal klaar met de voetbalwereld. Hij filosofeerde in 2020 al over een werkzaam leven in de 'reguliere' maatschappij en is inmiddels in het onderwijs beland: Van der Luer werkt op een MBO-opleiding en begeleidt dierverzorgers in opleiding. "In essentie is mijn werk nu niet anders dan in het verleden. Je leidt nog steeds op. Het doel voor de kinderen is nu alleen niet Roda JC 1 halen, maar in een dierentuin of op een boerderij werken. Mooi om daar een steentje aan bij te mogen dragen", stelt hij.

Van der Luer is blij dat hij van zijn mentorkinderen waardering krijgt, na de voorbije turbulente jaren bij Roda. "Als je Roda JC hebt meegemaakt, kun je alles aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws