Ontluisterend verhaal van Roda JC-icoon: García de la Vega bedreigde personeel

Ontluisterend verhaal van Roda JC-icoon: García de la Vega bedreigde personeel

Gepubliceerd: woensdag 13 mei 2020 om 11:14wo 13-05-2020 om 11:14

Mauricio García de la Vega heeft afgelopen jaar werknemers van Roda JC bedreigd. Dat vertelt clubicoon Eric van der Luer aan Voetbal International. De Mexicaanse eigenaar vertrok uiteindelijk in oktober met veel bombarie uit Kerkrade.

Voor zijn vertrek, werd Van der Luer aan de kant geschoven door García de la Vega. "Mijn Mexicaanse vriend verzon en verdraaide alles om mij zo negatief mogelijk af te schilderen. Niemand kwam voor mij op, maar wat wil je? Ze waren allemaal bang", vertelt Van der Luer aan VI.

"Toine van Mierlo (hoofdscout, red.) is bedreigd, jeugdtrainers zijn bedreigd. Door García de la Vega, ja", vervolgt hij. "Hij schoof aan bij een vergadering van de academie. Een van de jongens had tot drie uur 's nachts een presentatie voorbereid, in het Engels. Die Mexicaan flikkerde alle sheets zó in de prullenbak. Hij ging geen cent in die opleiding steken."

Wie in opstand kwam, had een probleem. "I've got a big knife and I am not afraid to use it. I will cut your balls off", wordt García de la Vega gequote door Van der Luer. "Ik moest erom lachen. Maar zo'n toneelstukje maakt wel indruk op collega's, die hun baantje niet kwijt willen."

Het clubicoon wist al na zijn eerste ontmoeting met García de la Vega dat het niets zou gaan worden. "Ik keek naar hem. Schoenen, horloge, riem, jasje. Het plaatje klopte gewoon niet. De pers had hij gemeden. Via de keuken van de cateraar was hij het stadion ingekomen, via diezelfde weg ging hij ook weer naar buiten. Dat doe je niet, als je echt zo succesvol bent."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws