Garcia de la Vega vreest voor toekomst Roda JC: 'Je ziet wat er van is gekomen'

Garcia de la Vega vreest voor toekomst Roda JC: 'Je ziet wat er van is gekomen'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 12:52di 28-01-2020 om 12:52

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 om 13:00di 28-01-2020 om 13:00

Maurizio Garcia de la Vega vreest het ergste voor Roda JC. De zakenman, die in zijn tijd in Kerkrade door een groep supporters het stadion uit werd gezet, blikt terug op de turbulente periode en is van mening dat hij niets verkeerd heeft gedaan. 

"Ik vrees het ergste", vertelt Garcia de la Vega in gesprek met 1Limburg. De Mexicaanse zakenman vindt dat hij te weinig tijd heeft gekregen bij de club om te doen wat nodig was. "Ik ben gehaald om te helpen en structuur aan te brengen, maar moest uiteindelijk problemen van vroeger oplossen. Er zijn mensen die me altijd correct hebben behandeld, ook supporters."

Garcia de la Vega is van mening dat hij nooit de kans heeft gekregen om zijn werk bij Roda JC goed te doen. "Ik werd als de reddende engel gezien, maar toen er in hun ogen een beter alternatief was, werd er een plan bedacht om me te elimineren. Ik ben beledigd, geterroriseerd en als crimineel weggezet. En daar is geen enkel bewijs voor. Op de avond dat ik het stadion werd uitgezet keek iedereen de andere kant op. Club, politie, beveiliging en zelfs de KNVB."

Bankgarantie
Vooral het uitblijven van een bankgarantie zorgde voor veel onrust in Kerkrade. Volgens Garcia de la Vega heeft hij daar simpelweg te weinig tijd voor gekregen. "Ik wil één ding duidelijk maken: ik heb aan alle verplichtingen voldaan. Ik kon het voldoen maar niemand wilde me geloven. Je ziet wat er van is gekomen. Chaos in de club, slechte sportieve prestaties en totaal geen vertrouwen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws