'Waarom tegen Feyenoord? Laat ze aan de kant tegen PEC of Cambuur?'

'Waarom tegen Feyenoord? Laat ze aan de kant tegen PEC of Cambuur?'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 09:19di 21-09-2021 om 09:19

Ton Lokhoff zet grote vraagtekens bij het wisselbeleid van Roger Schmidt. De oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV vreest dat de Duitser zichzelf in de nesten werkt in Eindhoven.

"Als speler zijn dit soort toppers tegen Feyenoord de wedstrijden die het allermooist zijn om te spelen. In de topjaren van Wolfsburg, toen we de Duitse beker wonnen en tweede werden in de Bundesliga, speelden we grotendeels met een vaste ploeg", vertelt Lokhoff, die als assistent werkzaam was in de Volkswagen Arena, in De Telegraaf. "Jongens als Kevin De Bruyne wilden niet anders. Die baalde ervan als hij een keer niet werd opgesteld."

"Tegenwoordig wordt alles bepaald met data, maar daar moet je niet in doorschieten", waarschuwt Lokhoff, die weet dat spelers juist in topwedstrijden vaak iets meer kunnen. "Het is te begrijpen dat jonge spelers niet alle wedstrijden van een seizoen van het begin tot het eind kunnen spelen. Maar waarom ga je dan aan het wisselen in een wedstrijd tegen Feyenoord? Laat ze dan een keer aan de kant in een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle of SC Cambuur."

Lokhoff denkt dat Schmidt met zijn wisselbeleid zijn eigen positie ondergraaft. Ook vorig seizoen was er al kritiek op zijn keuzes. "Toen was het verhaal dat ze in januari topfit zouden zijn en er profijt van zouden trekken, maar dat is er niet uitgekomen. Tegen Benfica is de Champions League niet gehaald, nu wordt er weer met 0-4 verloren van Feyenoord. Als het allemaal geen resultaat oplevert, dan komt er kritiek."

Lokhoff waarschuwt de PSV-trainer. "Als spelers gaan mekkeren en als de supporters gaan mekkeren, dan heb je wel een probleem als trainer. Maar niemand is te oud om te leren, ook Schmidt niet. Misschien dat hij het toch wat anders gaat aanpakken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Schmidt heeft een fout gemaakt

Ja
91%
Nee
9%
(4164 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws