'Als Schmidt dan meeste punten pakt met fitste selectie, is gelijk aan zijn kant'

'Als Schmidt dan meeste punten pakt met fitste selectie, is gelijk aan zijn kant'

21-09-2021 07:56
114

Jan Reker neemt het op voor Roger Schmidt. De voormalig assistent-coach, trainer en directeur van PSV vindt dat de Duitser pas aan het eind van dit seizoen beoordeeld mag worden op zijn werkwijze.

"Als hij dan de meeste punten pakt omdat hij de fitste selectie heeft, dan is het gelijk aan zijn kant", zegt Reker in De Telegraaf. Hij was niet verrast door de wissels van PSV in de topper tegen Feyenoord. "Schmidt doet het vanaf zijn eerste dag bij PSV al zo en is er heel consequent in. Hij kiest voor frisse spelers die voor nieuwe energie moeten zorgen. Omdat het tegen Feyenoord een keer slecht uitpakte is er nu een hoop kritiek."

Volgens Reker moet Nederland wennen aan de aanpak van Schmidt. "Want het is voor ons vrij ongebruikelijk wat hij doet. Vroeger stuurde je als trainer het sterkste elftal het veld in. Maar toen had je niet de informatie waarover Schmidt allemaal kan beschikken. Ik neem aan dat hij op basis van de gegevens over belasting van spelers steeds weloverwogen beslissingen neemt."

Reker noemt het wel belangrijk dat de PSV-trainer zijn spelers goed informeert over zijn keuzes. Anders 'krijgt teleurstelling in de spelersgroep de overhand'. Toch ziet hij ook voordelen. "Iedereen blijft scherp, want de kans is veel groter dat je aan de beurt komt. Voor het groepsproces is de werkwijze zeker niet verkeerd."

No Poll