'Ajax wist dat ik het niveau had voor een profcontract, maar ze deden geen moeite'

'Ajax wist dat ik het niveau had voor een profcontract, maar ze deden geen moeite'

21-09-2021 11:28
70

Javairô Dilrosun is klaar met het stempel 'toptalent'. Dat laat hij weten in een interview met Sud Ouest. De 23-jarige aanvaller verruilde deze zomer Hertha BSC voor Girondins Bordeaux.

"Ik wil geen talent meer zijn, maar een goede speler", vertelt Dilrosun. "Hopelijk gaan mensen dat zien: hij is geen jonkie meer, maar een goede speler en belangrijk voor het team. Ik zal dan meer kansen moeten creëren en meer moeten scoren. Ik zal niet zeggen dat mijn Bordeaux-transfer een keerpunt in mijn carrière is, maar komend seizoen wordt heel belangrijk."

Dilrosun debuteerde drie jaar geleden in het Nederlands elftal, nadat hij in 2014 van Ajax naar Manchester City vertrok. In het Franse interview blikt hij terug op die stap, die volgens de aanvaller onvermijdelijk was. "Ajax vroeg me een extra jaar te wachten, voordat ik een profcontract zou tekenen. Dat wilde ik niet. Als je een goede speler bent, moet je tekenen. Ajax wist dat ik het niveau had, maar ze deden geen moeite."

Vervolgens had Dilrosun de keuze tussen twee Engelse topclubs: Manchester City en Chelsea. "Ik koos City, omdat daar een nieuw project was. Het was voor mijn gevoel de beste keuze." Toch verliep het niet volgens plan. "Ik had graag in de hoofdmacht gespeeld, maar ik had zoveel goede voetballers voor me, zoals Kevin De Bruyne en David Silva. Het was niet makkelijk voor een jonge speler als ik."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie