Schmidt verrast door fluitconcert PSV-fans aan zijn adres: 'Het verbaasde me, ja'

Schmidt verrast door fluitconcert PSV-fans aan zijn adres: 'Het verbaasde me, ja'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 16:21di 21-09-2021 om 16:21

Laatste update: dinsdag 21 september 2021 om 16:46di 21-09-2021 om 16:46

De spelers van PSV zijn niet op trainer Roger Schmidt afgestapt na zijn veelbesproken wissels tegen Feyenoord, zo stelt hij. De Duitse oefenmeester was wel verbaasd dat de fans in het Philips Stadion hem zondag uitfloten.

PSV verloor in eigen huis met ruime cijfers van Feyenoord (0-4). Schmidt haalde Davy Pröpper, de geblesseerde Mario Götze, Eran Zahavi en Cody Gakpo voortijdig naar de kant. Dat kwam hem op een fluitconcert van de PSV-fans te staan. Schmidt was verbaasd. "Ja, we konden de wedstrijd namelijk nog winnen", vertelt hij voor de camera van ESPN. "Ze hebben laten zien dat ze niet blij waren met de beslissingen. Ik maak mijn keuzes alleen niet op basis van wat de supporters vinden, maar wat het beste is voor het team."

Schmidt krijgt later de vraag of hij met de kennis van nu anders zou hebben gewisseld. "Journalisten houden van deze vraag, maar om eerlijk te zijn denk ik als coach totaal anders", laat hij optekenen door de NOS. "Het heeft geen enkele zin om terug te kijken. Het is ook niet zo dat een beslissing doorslaggevend is voor de wedstrijd. Er zijn altijd meerdere factoren die een wedstrijd beslissen."

Intern zijn de wissels van Schmidt niet besproken. "Nee. Om eerlijk te zijn is er nog nooit iemand in mijn trainersloopbaan naar me toegekomen om te praten over wissels", stelt hij. "Ik heb het de spelers ook niet gevraagd. Dat is niet mijn manier van werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws