Vechtpartijen Vitesse-tribune: 'Kinderen moesten weg om niet in gedrang te komen'

Vechtpartijen Vitesse-tribune: 'Kinderen moesten weg om niet in gedrang te komen'

21-09-2021 17:05
85

Vitesse gaat onderzoek doen naar ongeregeldheden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen FC Twente, meldt de Gelderlander. Arnhemse fans zouden op de Zuid-tribune met elkaar gevochten hebben tijdens het duel.

Een supporter genaamd Frank heeft een klacht heeft ingediend bij Vitesse. De seizoenkaarthouder noemt het duel met Twente (1-4) 'een triest dieptepunt'. "Tot drie keer toe brak een vechtpartij uit", vertelt Frank, die niet met achternaam genoemd wil worden, tegenover de Gelderlander. "Kinderen moesten de tribune af om niet in het gedrang te komen. Mijn maat had zijn dochters bij zich. Ik denk niet dat we die meiden ooit nog terugzien."

De supporter was niet de enige die last had van de ongeregeldheden, zo blijkt uit reacties op social media. Frank besloot na de incidenten een brief te schrijven naar Vitesse. 'Er wordt gescholden met ziektes en in toenemende mate openlijk gerookt en geblowd', zette hij onder meer op papier.

Vitesse heeft inmiddels gereageerd op de brief. 'Het moge duidelijk zijn dat genoemde misdragingen niet thuishoren in het stadion', schrijft de club. 'Als Vitesse zijnde zetten wij alles in het werk om ervoor te zorgen dat er geen wanordelijkheden plaatsvinden op de tribune. Wij betreuren het dat de schrijver een negatieve ervaring heeft overgehouden aan het Airborne-duel. Graag gaan wij met de auteur van de brief in gesprek. Wij staan altijd open voor feedback en verbeteringen.'