'Ik moest Sneijder naar binnen loodsen bij Utrecht, kaartjes voor EK 2004 in ruil'

'Ik moest Sneijder naar binnen loodsen bij Utrecht, kaartjes voor EK 2004 in ruil'

22-09-2021 09:55 Laatste update: 10:07
25

Oud-spits Hans van de Haar is anno 2021 trainer van TEC Tiel en begint woensdag met de Tweede Divisie-club aan de KNVB Beker. Die prijs won hij in 2004 met FC Utrecht en dat leverde hem een reisje naar het EK in Portugal op.

Van de Haar kon dankzij een goal van Dave van den Bergh de Dennenappel omhooghouden in De Kuip. Na de finale was het feest in De Galgenwaard. "Daar heb ik Wesley Sneijder nog naar binnen moeten loodsen. Hij wilde er als Utrechter graag bij zijn. In ruil daarvoor kreeg ik van hem kaarten voor de halve finale tussen Nederland en Portugal op het EK 2004 (Sneijder behoorde toen tot de Oranje-selectie van Dick Advocaat, red.)", blikt hij terug in gesprek met de Gelderlander.

Zeventien jaar later staat Van de Haar voor de groep bij TEC, dat het woensdag opneemt tegen Gemert. De ex-prof hoopt een paar rondes te kunnen overleven. "Zo'n succesvol bekerseizoen als met FC Utrecht in 2004 zal het vast niet worden, maar het is voor de club wel belangrijk ver te komen. Op financieel vlak, maar ook voor de ervaring van spelers."