Jansen ziet AZ-parel worstelen: 'Oorzaak hoef ik niet voor de camera te bespreken'

Jansen ziet AZ-parel worstelen: 'Oorzaak hoef ik niet voor de camera te bespreken'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 16:08wo 22-09-2021 om 16:08

AZ staat zeventiende in de Eredivisie, maar het voetbal is niet onder de maat. Dat stelt Pascal Jansen. Jesper Karlsson, één van de uitblinkers van vorig seizoen, heeft het wel lastig, ziet de trainer.

"Jesper is op dit moment wat zoekende", zegt Jansen tegen NH Sport. "Waar dat aan ligt, dat is iets wat ik niet voor de camera hoef te bespreken. Wat ik wel kan zeggen: het heeft ook te maken met de veranderde samenstelling van de selectie. De afstemming vraagt dus iets meer tijd."

"Wat ik ook nog kwijt wil", vervolgt de AZ-coach, "is dat hij vorig seizoen enorm veel steun heeft gehad aan Owen Wijndal en Teun Koopmeiners. Owen is net terug van een blessure en Teun is vertrokken. Het moet opnieuw vorm gaan krijgen, maar ik heb geen enkele twijfel dat Jesper weer enorm belangrijk gaat worden voor onze ploeg."

Tekst gaat door onder video

AZ is de huidige nummer zeventien van de Eredivisie en treft donderdagavond FC Twente. "Het houdt je bezig", zegt Jansen. "We analyseren de wedstrijden en praten met de spelers. Dan kom je eigenlijk tot de conclusie dat we best aardig spelen, maar het is op dit moment niet voldoende om te winnen. Alleen tegen RKC (1-0 verlies, red.) hebben we ondermaats gepresteerd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws