Schmidt 'duidelijk' voor PSV-spelers: 'Jullie kennen mijn verleden met mijn knie'

Schmidt 'duidelijk' voor PSV-spelers: 'Jullie kennen mijn verleden met mijn knie'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 11:42do 23-09-2021 om 11:42

Marco van Ginkel accepteert de - bekritiseerde - keuze van Roger Schmidt om de laatste weken veel te wisselen met de basisspelers van PSV. De aanvoerder zat tegen Feyenoord (0-4) op de bank en was woensdagavond matchwinner tegen Go Ahead Eagles (1-2).

Voetbal International vraagt Van Ginkel of het voor zijn gevoel nodig was om de wedstrijd tegen Feyenoord over te slaan. "O jee, nou komen de vragen hoor, haha. Het zij zo, de trainer neemt de beslissingen", reageert de 28-jarige middenvelder, die er geen thema van wil maken. "We spelen heel veel wedstrijden en jullie kennen mijn verleden met mijn knie."

Het 'kan' volgens Van Ginkel mentaal lastig zijn als Schmidt vaak rouleert. "Maar de trainer is vaak wel duidelijk, hij haalt jongens van tevoren naar zich toe om dingen goed uit te leggen. Daar moet je dan mee dealen. Het lijkt me dat wij dan zo professioneel genoeg moeten zijn om de knop om te zetten", zegt hij. "Ik denk dat er de laatste wedstrijden wat meer wordt gewisseld. Maar daarvoor hebben we ook al veel met dezelfde elf gespeeld. (...) De trainer, de rest van de technische staf en de medische staf hebben er denk ik ook wat meer kijk op."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws