KNVB dreigt met forse straffen in stevig statement: 'Volstrekt onacceptabel'

KNVB dreigt met forse straffen in stevig statement: 'Volstrekt onacceptabel'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 17:39do 23-09-2021 om 17:39

De KNVB wil hard optreden tegen supporters die zich misdragen tijdens wedstrijden. Na drie incidenten in vijf dagen tijd is de maat vol voor de voetbalbond en dreigt het forse boetes en jarenlange stadionverboden uit te delen.

Dat meldt de KNVB in een statement, dat is opgesteld samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie. "De afgelopen speelrondes zien we in toenemende mate dat er bier en voorwerpen op het veld worden gegooid en dat bezoekers het veld betreden. Dat keuren wij ten zeerste af en hiermee worden duidelijke regels overtreden", schrijven Marianne van Leeuwen (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie) in het statement.

De ondertekenaars stellen dat er geen enkel risico genomen wordt met betrekking tot de veiligheid van spelers op het veld. "Alleen al daarom is het volstrekt onacceptabel dat men bier of voorwerpen naar spelers gooit of het veld betreedt. Dat moeten daders ook begrijpen, anders moeten ze niet naar een stadion komen. Daders duperen bovendien andere supporters, die een wedstrijd willen zien die helaas moet worden stilgelegd", vervolgen ze.

"Tegelijkertijd benadelen zij alle spelers op het veld die met hun wedstrijd bezig zijn en hun club, die tuchtrechtelijk kan worden vervolgd. Clubs en KNVB doen er alles aan om daders van dergelijke ongeregeldheden op te sporen. Zij kunnen een boete en een jarenlang landelijk stadionverbod tegemoetzien", luiden de dreigende woorden in het statement.

Vanaf komend weekend mag weer honderd procent van de stadioncapaciteit gebruikt worden. Met het oog daarop schrijven de ondertekenaars te hopen dat de supporters zich zullen gedragen. "We roepen alle supporters dan ook op om gezamenlijk hun club op een positieve manier te ondersteunen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws