'Goed nieuws voor Barça uit Qatar: clublegende Xavi vrijwel gratis op te halen'

'Goed nieuws voor Barça uit Qatar: clublegende Xavi vrijwel gratis op te halen'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 08:08vr 24-09-2021 om 08:08

FC Barcelona hoeft niet diep in de buidel te tasten wil het Xavi aanstellen als eventuele opvolger van Ronald Koeman. De 41-jarige clublegende heeft een speciale 'Barça-clausule' in zijn contract bij het Qatarese Al-Sadd, meldt AS.

Koeman ligt onder vuur bij Barcelona, waar het onder meer niet botert met voorzitter Joan Laporta. Bovendien vallen de sportieve resultaten tegen. Hoewel technisch secretaris Ramón Planes het na het 0-0 gelijkspel tegen Cádiz voor de Nederlander opnam, is het speculeren in Spaanse media in volle gang. Onder meer Xavi zou in beeld zijn om de voormalig bondscoach van Oranje op te volgen.

Barça heeft in ieder geval goed nieuws gekregen over de oud-spelmaker. Xavi kan door een clausule voor een symbolisch bedrag worden opgehaald in Qatar. Volgens AS kan hij 'praktisch gratis' aan de slag in Camp Nou. Dat is een opsteker voor de Catalanen, die op zwart zaad zitten en voor een ontslag van Koeman al flink wat miljoenen kwijt zijn.

Volgens AS is het niet de vraag of, maar wanneer Koeman op straat wordt gezet. Een groot deel van het Barça-bestuur wil Xavi als zijn opvolger, maar Laporta zou nog niet helemaal overtuigd zijn. Hij vindt de 133-voudig Spaans international te onervaren. Met Al-Sadd boekt Xavi desondanks het ene na het andere succes. Zo is zijn ploeg al meer dan een jaar ongeslagen en pakte hij in minder dan drie jaar tijd al zes prijzen.

Xavi bedankte in het verleden al twee keer om als trainer aan de slag te gaan in Camp Nou. "Bij de vorige twee aanbiedingen die ik van de club kreeg, was ik er nog niet klaar voor. Nu voelt dat wel zo", liet hij in juni echter weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws