FC Groningen komt met statement na 'waardeloze avond' en hekelt gedrag studenten

FC Groningen komt met statement na 'waardeloze avond' en hekelt gedrag studenten

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 10:14vr 24-09-2021 om 10:14

Laatste update: vrijdag 24 september 2021 om 10:21vr 24-09-2021 om 10:21

FC Groningen neemt maatregelen na de geëscaleerde thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-1 verlies). De biergooier is in beeld en de vijf studenten die het veld bestormden kunnen rekenen op een stadionverbod en geldboete.

De thuiswedstrijd van Groningen tegen Vitesse liep woensdagavond volledig uit de hand: zo werd doelman Markus Schubert bekogeld en geraakt door bekers bier. Terwijl de spelers, trainer Danny Buijs en algemeen directeur Wouter Gudde de boel probeerden te sussen, renden vijf studenten het veld op en bleven ze minutenlang uit handen van de beveiliging. Groningen meldt ook dat een student het stadion is uitgezet, omdat hij rookte, zich bezondigde aan overmatig drankgebruik en onacceptabel gedrag vertoonde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

'De persoon die met een beker bier naar de doelman van Vitesse gooide, is duidelijk in beeld en er wordt gewerkt aan de identificatie van deze man', laat Groningen weten in een statement. Daarnaast zijn de vijf 'pitch invaders' gepakt: de studenten krijgen een stadionverbod van zestig maanden en een boete van 450 euro. 'In alle gevallen gaat FC Groningen de schade en een eventuele boete voor de club persoonlijk verhalen op de daders', klinkt het. De biergooier kan rekenen op dezelfde geldboete, plus een stadionverbod van 72 maanden.

"We zijn met elkaar heel lang bezig geweest om de supporters weer naar het stadion te krijgen", reageert algemeen directeur Gudde. "Bij onze thuiswedstrijden was de sfeer tot dusver uitstekend, maar helaas is het woensdagavond omgeslagen door een aantal incidenten. Dat valt niet goed te praten. We balen hiervan enorm. Het was voor ons een waardeloze avond omdat een deel van de mensen onacceptabel gedrag heeft vertoond. Wij willen hiervoor onze oprechte excuses aanbieden aan tegenstander Vitesse én aan al onze supporters die overlast hebben ervaren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws