'Het feit dat alle profclubs er nog zijn, zegt dat we iets goeds hebben gedaan'

'Het feit dat alle profclubs er nog zijn, zegt dat we iets goeds hebben gedaan'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 07:57za 25-09-2021 om 07:57

Laatste update: zaterdag 25 september 2021 om 11:21za 25-09-2021 om 11:21

Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, stelt dat het een wonder is dat alle profclubs de coronacrisis tot dusver hebben overleefd. Sinds zaterdag zijn de coronaregels verder versoepeld, waardoor stadion weer voor de volle honderd procent gevuld mogen worden. Dit zorgt bij veel clubs voor licht aan het einde van de tunnel.

"Het feit dat alle 34 profclubs er nog zijn, zegt dat we toch iets goeds hebben gedaan met z'n allen", stelt De Jong in gesprek met NU.nl. De afgelopen maanden lobbyde hij in Den Haag voor financiële steun voor het profvoetbal. Ondanks de nieuwe versoepelingen stelt De Jong dat de impact van de coronacrisis nog niet voorbij is.

"De jaarcijfers zullen na enig moment naar buiten komen. Op dat moment ga je zien dat de clubs flinke schade hebben geleden door de coronacrisis. Wel zie je nu echt het licht aan het einde van de tunnel. Je bent erdoorheen. Het probleem is nog niet opgelost, maar het wordt niet groter", aldus De Jong.

Dat alle 34 de profclubs de coronacrisis vooralsnog hebben overleefd, zag De Jong niet aankomen. "De steunpakketten van de overheid hebben daar enorm bij geholpen. Net als het improvisatievermogen van de clubs. Dat was ongekend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws