Slot reageert op Schmidt: 'Er is meer dan data, spelers moeten zich goed voelen'

Slot reageert op Schmidt: 'Er is meer dan data, spelers moeten zich goed voelen'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 10:53za 25-09-2021 om 10:53

Laatste update: zaterdag 25 september 2021 om 11:17za 25-09-2021 om 11:17

Data is voor Arne Slot niet leidend als hij zijn opstelling in elkaar zet. De trainer van Feyenoord reageert daarmee op collega Roger Schmidt, die vaak wisselt en de belasting van spelers dan aanhaalt als reden.

Slot zal het niet zo aanpakken en wijst op het voetbalgedeelte, dat voor hem de boventoon voert. "Er is voor mij wel meer dan data", zegt hij op een persconferentie, opgetekend door De Telegraaf. "Het is ook gewoon belangrijk dat spelers zich goed voelen. Dan voelen ze de vermoeidheid namelijk ook minder."

De medische staf adviseert de trainer van de Stadionclub wel, maar daar hoeft hij niet per se iets mee te doen. "Maar het is niet zo dat zij naar mij toe komen om te zeggen wie er wel en niet kunnen spelen. Ze kunnen wél advies geven over hoe lang een speler zou moeten spelen. Maar ik kan daar dan nog van afwijken, als ik vind dat dat noodzakelijk is."

De enige cijfers die Slot interesseren zijn het aantal gelopen kilometers en de keren dat een speler boven de 20 kilometer per uur rent. Verder kijkt hij vooral naar frisheid en dat was een reden om Marcus Pedersen niet in de selectie op te nemen voor het duel met NEC. De Noorse rechtsback is niet helemaal fit en wordt vervangen door Lutsharel Geertruida.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws