Koeman: 'Hij zit bij de selectie en zal maximaal vijftien minuten spelen'

Koeman: 'Hij zit bij de selectie en zal maximaal vijftien minuten spelen'

25-09-2021 13:56 Laatste update: 20:03
6

Ansu Fati zit zondag voor het eerst sinds tien maanden weer bij de wedstrijdselectie van FC Barcelona. Ronald Koeman trapt echter op de rem en stelt dat de achttienjarige aanvaller maximaal vijftien minuten zal spelen tegen Levante.

"De terugkeer van Ansu is geweldig nieuws", vertelt Koeman op de persconferentie voor de wedstrijd. "Hij zit bij de selectie en zal maximaal vijftien minuten spelen. We hebben een plan en willen dat hij goed gaat herstellen. We gaan zeker geen haast maken en hem overbelasten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

De rentree van Fati bezorgt Koeman een welkome extra optie in de voorhoede. "Zijn terugkeer is erg belangrijk, hij is lang weggeweest. Er is nog een lange weg te gaan voor hem, om weer op zijn oude niveau te komen", aldus Koeman. "Als je zo'n lange tijd hebt gemist, dan is dat niet binnen twee wedstrijden weer hersteld. Het moment dat hij weer maximaal kan spelen zal in november zijn. Als het eerder kan, is het goed. Het hangt af van zijn fysieke gesteldheid", zo sluit de Nederlander af.

Barcelona neemt het zondagmiddag om 16.15 uur op tegen Levante in het eigen Camp Nou.

Plaats een reactie