Leipzig sloopt Hertha, eerste Bundesliga-nederlaag voor Van Bommel en Wolfsburg

25-09-2021 17:24 Laatste update: 17:25
7

RB Leipzig heeft in eigen huis geen spaan heel gelaten van een zwalkend Hertha BSC. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 6-0 eindstand op het scorebord. Mark van Bommel en zijn VfL Wolfsburg hebben voor het eerst verloren dit Bundesliga-seizoen.

RB Leipzig - Hertha BSC 6-0
De krachtverhoudingen in Oost-Duitsland werden zaterdagmiddag al snel zichtbaar. Leipzig nam het initiatief in de Red Bull Arena en dat resulteerde na ongeveer een kwartier spelen in de eerste treffer voor de thuisploeg. Christopher Nkunku werkte op aangeven van Lukas Klostermann de bal achter Hertha-keeper Alexander Schwolow. Zeven minuten later gaf Nkunku de assist bij de tweede treffer van Yussuf Poulsen.

Met een 2-0 voorsprong op zak bleef Leipzig zoeken naar doelpunten. Klostermann zag een treffer afgekeurd worden na inmenging van de VAR, maar diep in blessuretijd van de eerste helft was het alsnog raak voor Leipzig. Nordi Mukiele zorgde voor een comfortabele 3-0 ruststand.

Na rust ging Leipzig vrolijk verder met het creëren van kansen en dat leverde de ploeg van trainer Jesse Marsch nog drie extra doelpunten op. Emil Forsberg schoot raak vanaf de stip, Nkunku en Amadou Haidara zorgden voor de eindstand van 6-0.

Bij Hertha speelden Deyovaisio Zeefuik en Jurgen Ekkelenkamp mee.

Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3-1
Van Bommel en zijn Wolfsburg hebben voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren in de Bundesliga. Op bezoek bij Hoffenheim startte Wolfsburg nog goed en kwam het via Ridle Baku op voorsprong, maar daarna nam Hoffenheim het heft in handen. Andrej Kramaric maakte in de blessuretijd van de eerste helft de 1-1.

Na rust lag het initiatief bij de thuisploeg. Een kwartier voor tijd leverde dat de 2-1 op: Pavel Kaderábek trok de bal goed terug en Christoph Baumgartner schoot de bal kalm achter Wolfsburg-keeper Koen Casteels. Kadarabek besliste de wedstrijd niet veel later door de 3-1 te maken.