Ronnie Brunswijk loopt tegen driejarige schorsing aan, clubs gediskwalificeerd

Ronnie Brunswijk loopt tegen driejarige schorsing aan, clubs gediskwalificeerd

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 00:04zo 26-09-2021 om 00:04

Het optreden van Ronnie Brunwsijk, de zestigjarige vicepresident van Suriname, in de wedstrijd tussen het Surinaamse Inter Moengotapoe en CD Olimpia uit Honduras heeft een flink staartje gekregen. Beide clubs zijn uit de competitie gezet door de CONCACAF en Brunswijk is tegen een driejarige schorsing aan gelopen.

Brunswijk is eigenaar van Inter Moengotapoe en deed doodleuk mee in de wedstrijd tegen CD Olimpia, waarin een ticket voor de Champions League van Noord-Amerika op het spel stond. De voormalig rebellenleider deelde bovendien geld uit na afloop. De beelden gingen de hele wereld over en de CONCACAF liet al doorschemeren dat het sterk overwoog om maatregelen te nemen. Volgens de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben was er sprake van een 'integriteitsprobleem'.

De CONCACAF heeft zaterdag een nieuw statement afgegeven. 'De disciplinaire commissie heeft geoordeeld dat de regels met betrekking tot integriteit ernstig zijn geschonden. Als gevolg hiervan zijn beide clubs met onmiddellijke ingang verwijderd uit de competitie', valt hierin te lezen. 'Verder wordt de heer Brunswijk drie jaar lang uitgesloten van deelname aan elke competitie onder vlag van de CONCACAF.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Inter Moengotapoe

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws