Breaking news

Schmidt zet streep door Madueke voor clash met Ajax: 'Denk niet dat hij speelt'

Ten Hag hekelt 'idiote situatie': Je vraagt je af: hoe is zoiets mogelijk?

Ten Hag hekelt 'idiote situatie': "Je vraagt je af: hoe is zoiets mogelijk?"

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 10:45zo 26-09-2021 om 10:45

Laatste update: zondag 26 september 2021 om 14:26zo 26-09-2021 om 14:26

Ajax-trainer Erik ten Hag tackelt een 'idiote situatie'. Hij vindt dat zijn spelers overbelast raken door het overvolle speelschema, er komt weer een interlandperiode aan en dus moet Ten Hag een aantal internationals afstaan.

"Het worden er steeds meer inderdaad, gelukkig wel. We hebben dat ook nodig", zegt Ten Hag op de persconferentie na Ajax-FC Groningen eerst nog positief. De Tukker is er niet blij mee dat hij zijn buitenlandse spelers pas op het laatste moment terugkrijgt en ze dus niet inzetbaar zijn. Hij doelt onder meer op Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Antony.

"Ik heb net de lijst gezien van internationals die we gaan missen bij de volgende interlandperiode. Die idiote situatie waarin spelers pas op de wedstrijddag terugkeren met het vliegtuig. Je vraagt je af: hoe is zoiets mogelijk? Clubs moeten de spelers betalen, maar ondertussen zijn ze niet beschikbaar als er wedstrijden worden gespeeld", foetert Ten Hag.

"De kalenders worden steeds overvoller. Het is al vaker gezegd, maar er wordt zo'n roofbouw op spelers gepleegd. Het is straks niet meer te managen als club, straks heb je twee selecties nodig", zegt hij.

De aankomende interlandperiode staat gepland voor begin oktober. Ajax speelt voor die tijd nog tegen Besiktas en FC Utrecht. Op zaterdag 16 oktober wordt de Eredivisie hervat met een bezoek aan sc Heerenveen.

 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Eens met Ten Hag?

Ja
91%
Nee
9%
(5341 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws