Koeman-vervanger Schreuder vol bewondering: Het was niet eens een kans

Koeman-vervanger Schreuder vol bewondering: "Het was niet eens een kans"

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 22:54zo 26-09-2021 om 22:54

FC Barcelona staat al maandenlang onophoudelijk in brand, maar voor plaatsvervangend trainer Alfred Schreuder was er zondag geen vuiltje aan de lucht. Zijn landgenoten Memphis Depay en Luuk de Jong hielpen Barça al vroeg aan een comfortabele marge tegen Levante en de van een zware blessure teruggekeerde Ansu Fati legde de 3-0 eindstand vast.

De kersverse nummer tien van Barcelona had op 7 november 2020 zijn laatste wedstrijd gespeeld en mocht zondag zijn rentree maken. De geschorste Ronald Koeman kondigde vooraf aan dat Fati maximaal vijftien minuten zou spelen: vervanger Schreuder liet hem tien minuten voor tijd invallen en zag de jongeling direct scoren. "Het was niet eens een kans, maar hij creëerde hem vanuit het niets", aldus Schreuder na afloop op de persconferentie. "Dat is individuele kwaliteit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Barcelona is dan ook zuinig op Fati. "Hij kon maximaal vijftien minuten spelen: dit is de eerste stap voor hem, om weer honderd procent fit te worden. We moeten geduld met hem hebben", verzekert Schreuder. "Maar uiteindelijk zijn we dolblij dat hij weer beschikbaar is. Je ziet dat hij het verschil kan maken en dat is wat we nodig hebben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws