Nieuwe wending in Onana-soap: Het is natuurlijk in maart helemaal misgegaan

Nieuwe wending in Onana-soap: "Het is natuurlijk in maart helemaal misgegaan"

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 00:20ma 27-09-2021 om 00:20

Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen heeft gereageerd op het recente interview van Andre Onana. De doelman uit Kameroen is al sinds begin februari geschorst en loopt uit zijn contract, maar liet weten dat hij open staat voor een langer verblijf: achter de schermen is echter het nodige voorgevallen, weet Jansen.

De Telegraaf publiceerde vrijdag een uitgebreid interview met Onana. "Alles is bespreekbaar. Ajax moet datgene doen, dat goed is voor Ajax. Natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw contract", liet hij daarin weten. Jansen weet echter dat beide partijen in het voorjaar al gesprekken voerden over een mogelijke contractverlenging. "Het is natuurlijk in maart helemaal misgegaan", aldus de Ajax-watcher van VI, die zondagavond aan is geschoven in Studio Voetbal. "Vervolgens heeft Ajax hem gewoon een verbeterde aanbieding gedaan, maar niet veel beter. Want Ajax had wel zoiets van: je mag een jaar niet voetballen en we hebben veel schade daardoor. Dus een kleine verhoging, maar dat is door het kamp-Onana van tafel geveegd, want die wilden een fikse verhoging."

Ajax wilde daar echter niet aan meewerken en ging er vervolgens van uit dat Onana een zomerse transfer zou maken. "Die hebben een bedrag genoemd: dan ga je in de zomer maar voor dit bedrag een club vinden. Daar zijn ze echt tot op de laatste transferdag van overtuigd geweest. Ten Hag zei nog vlak voor het sluiten van de transfermarkt: Onana vertrekt wel. Maar die vertrekt nu niet en nu wordt het interessant. Want in dat interview gooit hij de deur weer open."

Internazionale wordt echter nadrukkelijk genoemd als volgende club. "Bij Ajax zijn ze er intern een beetje van overtuigd dat hij echt wel een voorcontract heeft getekend bij een buitenlandse club, dat hij flink tekengeld pakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Overmars moet Onana gewoon laten gaan

Eens
35%
Oneens
65%
(3837 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws