Tadic ziet groot talent bij Ajax: 'Hij zal ons in de toekomst veel helpen'

Tadic ziet groot talent bij Ajax: 'Hij zal ons in de toekomst veel helpen'

Gepubliceerd: dinsdag 28 september 2021 om 09:08di 28-09-2021 om 09:08

Dusan Tadic merkt als hij in het buitenland is dat Ajax weer wordt bewonderd. De Servische aanvoerder is het boegbeeld van de ploeg van coach Erik ten Hag, al was hij in de Champions League-clash met Sporting Portugal eens niet de uitblinker.

"Soms zijn andere dingen belangrijk dan scoren en assists geven", vertelt Tadic aan Het Parool. "De ruimte lag voor ons in die wedstrijd op de andere flank. Die ruimte hebben we optimaal benut. Over onze rechterkant konden we Sporting pijn doen. Dan moet de linkerflank ondersteunend zijn."

Volgens de aanvaller is het belangrijk dat Ajax meerdere wapens heeft. "Ajax mag geen 'one trick pony' zijn. We moeten van alle kanten kunnen aanvallen. We beschikken over veel verschillende wapens. Met Haller hebben we nu een fysiek sterke centrumspits. Berghuis brengt kwaliteit aan de bal en ervaring. Ik snap wel dat mensen de vergelijking maken met Hakim Ziyech als ze Berghuis zien spelen: het schot, de passing, dat linkerbeen. Mooi dat hij nu speler van Ajax is."

"En dan hebben we met Antony, David Neres en Mohamed Daramy nog veel snelheid en dribbelgevaar op de vleugels", vervolgt Tadic zijn lofzang. "Daramy is net bij ons. Hij is jong, talentvol en stelt zich open voor zijn medespelers. Hij zal ons in de toekomst veel helpen."

Ajax speelt dinsdag zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League. Vanaf 18.45 uur is Besiktas de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws